Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Elban, “Gazilik sadece askeri bir unvan olmayıp, devletimiz ve toplumumuz nezdinde, vatan ve millet savunması her zaman kutsal olduğundan, bu uğurda mücadele eden her bir fert, toplumumuzda daima en üst seviyede saygıyı hak etmekte ve millet olarak gaziliği özel bir onur sembolü olarak görmekteyiz.” dedi.

İzmir Valisi Dr. Süleyman

Vali Elban yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:“Gazilik kavramı, aziz milletimizin şanlı tarihînde ve kültürel kodlarında çok derin ve önemli bir yere sahiptir. Gazilik sadece askeri bir unvan olmayıp, devletimiz ve toplumumuz nezdinde, vatan ve millet savunması her zaman kutsal olduğundan, bu uğurda mücadele eden her bir fert, toplumumuzda daima en üst seviyede saygıyı hak etmekte ve millet olarak gaziliği özel bir onur sembolü olarak görmekteyiz.

Tarih boyunca pek çok bağımsızlık savaşı veren ecdadımızın sinesinden çıkan şehitlerimiz ve gazilerimiz, istiklâlimizi ve istikbâlimizi borçlu olduğumuz kahramanlardır. Bu bağlamda, Sakarya Meydan Savaşı’nın başarıya ulaşmasının ardından, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilmesi, Türk Ulusu’nun kendisine özgürlük yolunu açan büyük önderine şükranlarının bir ifadesidir.

Bu duygularla, vatan, millet ve mukaddesata bağlılıkları ve eşsiz kahramanlıklarıyla hepimize ilham kaynağı olan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm şehitlerimize ve gazilerimize en derin saygı ve minnetlerimi sunuyor, milletimizin ortak değerleri uğruna gazi olan tüm kahramanlarımızın 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum.”