Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’de 8 yaşındaki Rüya Ertaş hayatını kaybetti

İzmir’de yaşayan 8 yaşındaki Beyincik tümörü nedeniyle tedavi gören Riya Ertaş yaşamını yitirdi.

İzmir'de yaşayan 8 yaşındaki

İzmir’de yaşayan Ayhan-Zirve Ertaş çiftinin 8 yaşındaki kızı Rüya Ertaş, baş ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle 2018’de hastaneye götürüldü. Rüya’nın beyincik kısmında tümör olduğunu belirlendi. Ancak yapılan ameliyata rağmen beyin sapına yapışan tümörün tamamı temizlenemedi.

Doktorların 8 ay ömrü kaldığını söylediği Rüya’nın yaşaması için sağlıkçıların kapısını aşındıran Ertaş çifti, kızlarının yaşamayacağına yönelik haberler üzerine Küba’daki bir hastane ile bağlantı kurdu. Rüya’nın raporlarını gönderdi. Hastane, raporları inceledikten sonra ailenin başvurusunu kabul etti.

KÜBA AŞISI PROGRAMI HAZIRLANDI

Küba’da ‘racotumomab’ (Küba aşısı) olarak bilinen kanser aşısının yanı sıra ‘akrep zehri’ diye bilinen vidatox ilaçlarının yer aldığı bir tedavi programı hazırlandı.

Ertaş Ailesi, masraflar yüksek olduğu için Küba’ya gidemedi. Bornova’nın Tuna Mahallesi’nde kiralık evde oturan Ertaş Ailesi, kızları için yardımseverlerden destek istedi. Ailenin beklediği yardım gelmedi. Evinde ailesinin baktığı Rüya Ertaş, geçen hafta rahatsızlandı.

RÜYA DAHA FAZLA DAYANAMADI

Hastaneye kaldırılan Rüya, geçtiğimiz pazar günü yaşamını yitirdi.. Rüya’nın tabutu kırmızı güllerle bezendi. Beyaz tülbente sarılan tabut, bir süre evinin önünde bekletildi.

Kızına veda ederken ayakta durmakta zorlanan anne Zirve Ertaş’a, yakınları destek oldu. Rüya Ertaş’ın naaşı daha sonra Naldöken Mezarlığı’nda toprağa verildi.