İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği desteklerin sonuçları, “2. Tarım Festivali” ile kutlandı. Köylü-kentli buluşmasına sahne olan renkli etkinlikte, 7 ayrı tarım kooperatifiyle sözleşme de imzalandı.
Tam bağımsız Türkiye için daha çok üretime ihtiyaç olduğunu belirterek “Bağımsızlığımızı ilelebet sürdürebilmemiz, İzmir’de üretilen modelle, İzmir insanın öncülüyle gerçekleştirilecektir” diyen Başkan Aziz Kocaoğlu’nun aday olmamasına ve siyaseti bırakması ile ilgili olarak “Bu bir nöbet değişimidir. Gereklidir, zorunludur.” sözleri dikkat çekti.
İzmirli üreticilerin Konak Pier önünden kortej yürüyüşü ile başlayan festival, kent merkezinde oturan İzmirlilerin de ilgi odağı oldu. Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelen köylü-kentli İzmirlilere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu başta olmak üzere, belediye başkanları, üretici kooperatiflerinin yönetici ve üyeleri, ziraat odaları, üniversiteler, “Süt Kuzusu” projesinde yer alan çocuklar ve aileleri de katıldı.
Gerçek bir şölene dönüşen İzmir 2. Tarım Festivali’nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Birlik olacağız. Engelleri hep birlikte aşacağız. Hep birlikte üreteceğiz ve kalkınmamızı sağlayacağız” dedi.
BİR BABAYİĞİT ÇIKIP DA
‘İzmir Aziz’dir Aziz kalacak’ ve ‘Aziz Baba’ sloganları eşliğinde kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasında önemli mesajlar verdi. Başkan Kocaoğlu, “Biz Ulu Önderi’mize, devletimize, milletimize, kentimize hizmet etmek, vatandaşımızın ekmeğini büyütebilmek için siyaset yapıyoruz. Başka bir hesabımız, kafamızın arkasında başka bir şey yok. Kendimizi, çoluğumuzu-çocuğumuzu, yandaşımızı zengin etmek için siyaset yapmıyoruz. Tam 14 buçuk yıl önce bize görev düştü. Biz de layıkıyla yapmaya çalıştık. Bir fırsat geçti elimize. Hem memleketime, hem kentime hizmet etme olanağı buldum. Bu onuru ömrüm boyunca taşıyacağım” dedi.
Türkiye’nin uzunca bir süredir, egemen güçlerin, uluslararası şirketlerin ve büyük devletlerin empozesi altında üretimden vazgeçerek tüketmek ve dış borçla yaşamakta olduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir belediye Başkanı, “Dolayısıyla hem siyaseten hem de ekonomik olarak bağımlılık süreci devam etti. Bir babayiğit çıkıp da ‘bu gidiş doğru değil; biz sadece borç alarak, sadece inşaat yaparak, üretimden uzaklaşarak ayakta duramayız, bağımsızlığımızı koruyamayız, çocuklarımızı besleyemeyiz, böyle giderse siyaseten ve ekonomik olarak daha da bağımlı oluruz’ demedi, diyemedi. Türkiye’nin bugün kü gerçeği budur! Bunu açık yüreklilikle, art niyetsiz, ülkesini seven her vatandaşımızın yüksek sesle dile getirmesi gerekiyor. Başka çıkış yolumuz yoktur” şeklinde konuştu.
HER KRİZ YENİ BİR YARA AÇIYOR
Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Bu kadar kötü yönetime, yanlış işe rağmen bu ülke ayakta duruyorsa, sağlıklı bir yönetim anlayışıyla iddia ediyorum 5 senede kendini toparlar, 10 senede gerçek anlamda dünyanın en güçlü, en saygın devletlerinden biri olur. Bunun için hiçbir eksiğimiz yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarımda dışa bağımlı olması ne demek? Hayvan ithal etmesi ne demek? Et, buğday, saman, nohut, mercimek ithal etmesi ne demek? Bunu bir düşünün. Ülke ne hale geliyor? Ülkede tarlasını ekmeyen adama, üretmeyen adama pirim vermek ne demek? Ama bu ülke çok ama çok zengin. Önce vatanını seven, sabır küp ü insanıyla, dayanışmayı bilen, krizleri aşan insanıyla çok büyüktür Türkiye.. Yetiştirdiği pırıl pırıl beyinlerle.. Her şeyimiz var. Kim ne derse desin, bu krizi de, gelecek olanları da aşacağız. Ama her kriz yüzümüzde kalın bir çizgi, yüreğimizde ayrı bir yara oluşturuyor. İşi bozulmuş küskün insanların ülkesi haline getiriyor. Bunları aşabiliriz. Bu güç bizde var.”
DEĞİŞİM, GEREKLİDİR, ZORUNLUDUR
Bütün engellerin birlik olarak aşılabileceğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, görevi bırakma kararıyla ilgili olarak da, “Bu bir nöbet değişimidir. Gereklidir, zorunludur. Önemli olan bayrağı alan arkadaşımızın, o bayrağı daha yükseklere taşımasıdır. Biz bunun için çalışıyoruz” dedi.
DÜN GAVUR İZMİR DİYENLER..
“Biz İzmir’den bir meşale yaktık. Üzerine ölü toprağı serpilmiş bir kentin nasıl kalkınacağını gösterdik.”diyen Başkan Aziz Kocaoğlu’nun şu sözleri dikkat çekti ; “İtikatı zayıf gavur İzmir, eli yüzü sümüklü denilen İzmir’i bugün ülkemizin göz bebeği diye taltif edenlere gülüyoruz. Çünkü o günü unutmadık, bugünü de iyi biliyoruz. Duruşuyla, yaşam biçimiyle, Atatürk’ün kenti olmaktan, eserlerine, cumhuriyetine sahip çıkmaktan İzmir’i hiç kimse döndüremeyecektir. Türkiye’nin bağımsızlığını ilelebet sürmesi, İzmir’de üretilen modellerle, İzmir insanın öncülüyle gerçekleştirilecektir. Bizde bu inanç olduğu müddetçe, İzmir ilelebet Türkiye’nin payidar kalması için çalışacaktır.”
ESKİYÖRÜK: “AZİZ BAŞKAN’I UNUTMAYACAĞIZ”
Gündoğdu’dan Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini söyleyen İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük ise, köylünün emeğinin değer bulması ve üreticinin toprağında üreterek mutlu yaşaması için İzmir’de yürütülen çabaları anlattı. Türkiye tarımına ışık tutan bir model yaratıldığını söyleyen Eskiyörük, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu öncülüğünde başlatılan İzmir modeli, ithalat tehdidi ile işgal altında olan Türk tarımı için bir kurtuluş reçetesidir. Ulu önderimizin, ‘Köylü Milletin Efendisidir’ söü; İzmir’de yaşatıldı, yaşatılıyor” dedi.
İzmir’in 30 ilçesinin toprağını İzmir haritasında birleştirerek oluşturdukları tabloyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na armağan eden Mahmut Eskiyörük, “Bu kentin her karış toprağında emeğiniz var. Bu toprağın insanları seni unutmayacak Aziz Başkanım. Siz ülkenizi, kendinizden ve partinizden daha çok sevdiniz. Tüm belediye başkanlarına yol göstererek hocalık, tüm İzmir köylüsüne de babalık yaptınız. Siz hep böyle hatırlanacaksınız. İzmir köylüsü tarafından hiçbir zaman unutulmayacaksınız” şeklinde konuştu.
7 SÖZLEŞME BİRDEN
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2. Tarım Festivali çerçevesinde Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile zeytinyağı, İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile bal, Tire Süt Kalkınma Kooperatifi ile süt, Hopa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Özçay Kooperatifi ile çay, Bergama İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile zeytin, Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile de çiçek alım sözleşmeleri imzaladı. Başkan Kocaoğlu ve kooperatif başkanlarının imza koyduğu sözleşmeler ile Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı yardım paketlerinde y er alacak 95 bin adet bal, 47 bin 600 litre zeytinyağı, 30 bin kilo çay, 15 bin kilo zeytin ve 12 milyon 650 bin litre süt ile İzmir’in park ve bahçelerini güzelleştirecek 5 milyon 168 bin adet bitki alımı yapıldı.