Manaf, bu eserinde yalnızca şiddeti analiz etmekle kalmıyor, aynı zamanda sorunun köklerine inerek insanlığa yepyeni bir bilgelik sunuyor. Yazar, kadına yönelik şiddetin temel nedenlerini açıklarken, erkeklerin çocukluk dönemlerinde yaşadığı deneyimlere dikkat çekiyor. Çocuklukta annesi tarafından korkutulan, baskı gören, kontrol etmek için küçük düşürülüp aşağılanan erkek çocuğun içinde anneye karşı içerleme, bastırılmış öfke ve bir intikam duygusunun oluştuğunu belirten yazar, bu erkeğin ileride çoğu zaman annesine benzeyen bir kadın seçtiğini ve birlikte olduğu kadına içinde çocuklukta oluşan bu intikam duygusuyla şiddet uyguladığını belirtiyor. Dünyaca ünlü yazar bu noktada annelere çok güçlü bir tavsiye veriyor: “Erkek çocuklarını korkutmayın, onlara baskı yapmayın, onları aşağılamayın ve küçük düşürmeyin.”
Öte yandan Akif Manaf, toplumda yaygın bir deyim olan “kızını dövmeyen dizini döver” deyimine bağlı olarak kız çocuklarının ailede gördüğü şiddetin ebeveyn çocuk ilişkisine büyük hasar verdiğinin altını çiziyor. Bu yaklaşımın kız çocuklarının psikolojisinde derin hasarlar yarattığını belirten yazar, ebeveynlerin ve özellikle de babaların kız çocuklarına hiçbir şekilde şiddet uygulamaması gerektiğinin altını çiziyor.
Kadını anlatırken “kadın anlamak için değil sevmek için vardır, çünkü kadın gizemini anlamak önce onu sevmekle başlar” ifadesini kullanan yazar, kadına yönelik şiddetin azaltılmasında ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde sevginin belirleyici rolüne dikkat çekiyor.
Kitapta, kadının insanevladının doğumu, gelişimi, eğitimi, bilinçlenmesi, sevgisi, aşkı, mutluluğu, devamlılığı için bir mihenk taşı olduğunu vurgulayan Manaf, kişinin çevresini sadece bir an için bile gözlemlediğinde, bu dünyadaki her şeyde bir kadın parmağı, kadın enerjisi, kadın beğenisi, fikri, güzelliği ve zarafeti olduğunun kolaylıkla fark edilebileceğini belirtiyor.
Kitap Arka Kapaktan:
Kadın Psikolojisi, “kadın” denilen canlı varlığın duygu, düşünce ve davranış biçimlerini incelemekte, ifade etmekte ve açıklığa kavuşturmaktadır. Bu kitapta “kadın” olarak adlandırılan dişi insanın fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal yönlerinin nasıl şekillendiği ve psikolojik yapısının nasıl oluştuğu açıklanacaktır.
Bir kadını anlamak hem zor, hem de kolaydır; bazen ise imkânsızdır. Kadını nesneye indirgemiş ve ön yargılarla şartlanmış kişi, bir kadını asla ve asla anlayamaz. Bir kadını doğru anlayabilmek için bireyin asırlarca oluşmuş ön yargılardan özgürleşmesi gerekir.
Kadın psikolojisini anlamak çok zordur! Çünkü çoğu kadın, kendi psikolojisini bile anlamıyor, kaldı ki başkaları onu anlasın. Fakat bu kitapta sunulan bilgileri kullanarak hem kadınlar hem de erkekler kadın psikolojisini tüm çıplaklığıyla anlayabilecektir.
Bugüne kadar kadın psikolojisi hep erkeklerin bakış açısından ele alınmıştır. Dünyada ilk defa kadın psikolojisi bir erkek tarafından değil, bir ebedi ruhi varlık tarafından sunulmaktadır. Kadın psikolojisini gerçekten anlamak için birey bir erkek veya bir kadın gibi değil, erkek veya kadın bedenine sahip olan ebedi ruhi varlık gibi hareket etmelidir. İşte, yalnızca o zaman birey kadın psikolojisini tüm ayrıntılarıyla idrak edebilir.
Gerçek Bir Başucu Kitabı
Günümüzün en sıra dışı yazarlarından olan ve kişisel gelişim okurlarının tüm dünyada yakından takip ettiği Manaf, tüm kitaplarında farkındalığı artıran keskin analizler ile öne çıkıyor.
Barış, Yaratıcılık, Aşk, Zekâ, Başarı, Mutluluk, Değişim, İnsan, Devrim, Hırs, Şöhret, Siyaset, Ahlak, Merhamet, Aydınlanma, Bilinç, Anlayış, Zihin, Bilgelik, Yol, Duygu, Masumiyet, Kuşku, Merak, Kahkaha, Fanatizm ve Beden gibi insana dair hemen her konuda 101 eseri bulunan yazar, şaşırtıcı bir sadelik ve akıcı bir anlatımla her kesime hitap ediyor. Tüm kitapseverler yazarın 101 kitabına ilişkin paylaşımları, yazarın kitaplarına özgü farklı dillerdeki sosyal medya hesapları üzerinden de takip edebiliyor.
Kadın Psikolojisi, doyurucu anlatımıyla tek solukta okunacak ve toplumda kadına yönelik şiddetin azalmasına yardımcı olacak gerçek bir başucu kitabı niteliği taşıyor. Mutlaka okuyun!