Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KALDER 1.Mükemmelik Zirvesine İş Dünyasından Büyük İlgi

Denizli’de düzenlenen Kalder 1.

Denizli’de düzenlenen Kalder 1. Mükemmelik Zirvesi, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Zirvede kalite yönetimi, mükemmellik ve sürdürülebilirlik konularında önemli tartışmalar yapıldı. Katılımcılar, deneyimlerini paylaştı ve çeşitli sektörlerden başarı hikayeleri dinlendi. Bu tür etkinlikler, iş dünyasında yenilikçi yaklaşımların ve iyi uygulamaların yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Zirve, katılımcılar arasında network oluşturarak, gelecekteki iş birliklerine zemin hazırladı.

Denizli’de KALDER tarafından birincisi düzenlenen Mükemmelik Zirvesi’ne, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, Çardak OSB Başkanı Okan Konyalıoğlu, GESİFED Başkanı Hakan Urhan, DEGİAD Başkanı Kemal Sözkesen, DESİAD Başkanı Nuri Turgut, BASİAD Başkanı Doğan Değirmenci ve KalDer Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile KALDER Denizli Temsilciliği Yönetim Kurulu da etkinlikte yer aldı. Sanayiciler ve iş insanları da yoğun ilgi gösterdi.

EKREM ATEŞ: İLK ZİRVEMİZDEN DOLAYI GURURLUYUZ

Zirvenin açılış konuşması, KALDER Denizli Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ateş tarafından yapıldı. Ateş, “Bu yıl ‘Geç Olmadan’ temasıyla ilk kez düzenlediğimiz 1. Denizli Mükemmellik Zirvesi’ne hoş geldiniz. Etkinliğimize ve KALDER Denizli’ye gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ederim. İlk etkinliğimiz olduğu için tarifsiz bir duygu ve gurur yaşıyoruz. Aylardır süren çabalarımızın, umarım bu etkinlik aracılığıyla sizlere değerli bilgiler sunmasıyla taçlanır. Bugün, 4 farklı oturumda, birbirinden değerli 9 konuşmacımızla değişim ve dönüşüm konularını ele alacağız. Kalite, sürdürülebilirlik ve yönetim kalitesi açısından, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının temsilcilerinden iyi örnek uygulamaları dinleme fırsatı bulacağız” dedi.

ATEŞ: KALDER DENİZLİ’NİN FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başkan Ekrem Ateş, KalDer Denizli’nin çalışmalarıyla ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Ateş, “Türkiye Kalite Derneği’nin Denizli Temsilciliği olarak Ocak 2024’te Denizli Sanayi Odası içerisindeki ofisimizde faaliyetlerimize başladık. 26 üyemizle başladığımız yolculuğumuza bugün 80 üyemiz ile devam ediyoruz. Denizli’deki 80 üyemizin 7’si Ulusal Kalite Hareketi imzacısı olarak toplam kalite anlayışını kültürlerinin bir parçası haline getirmek için çalışmalara başladı. Bu üye kuruluşlarımızdan 3’ü Avrupa’da 50.000 kuruluşun kullandığı KalDer lisanslı yönetim modeli EFQM ile tanıştı. 1 üye kuruluşumuz da geçtiğimiz haziran ayında Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri’nde 3 Yıldız’a layık görüldü.

Üye kuruluşlarımız ile KalDer’in deneyimli ve özel sektör tabanlı eğitmen kadrosu eşliğinde kurum içi eğitimlerimize başladık. Şehrimizde İstanbul, İzmir ve Ankara’dan birbirinden donanımlı eğitmenlerimizi ağırladık. Genel Merkez ve şubelerimizin farklı şehirlerde düzenlenen teknik gezilerine üyelerimiz ile katılım gösterdik. Üyelerimiz bu geziler vasıtasıyla Toyota Boshoku Türkiye, Hugo Boss, AkçanSa, Bosch gibi önemli kuruluşların faaliyetlerini yerinde görme, değerlendirme ve bilgi alışverişi yapabilme fırsatı yakaladı.

Tüm bunların yanı sıra bilgilendirici webinarlar, genel katılıma açık eğitimler ve seminerlerle üyelerimizin hem bireysel hem de organizasyonel gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştık. Birbirinden öğrenen, sürekli gelişen ve her zaman daha iyisi için çalışan organizasyonlar olma yolunda Denizli’de bir KALDER kültürü oluşturmak ve bunu yaymak en temel gayemiz. KALDER’in her zaman değişim ve dönüşümü tetikleyen yıkıcı bir güç olduğunun farkındayız. Bu farkındalıkla 30 yılı aşkın deneyim ve birikimin şehrimizde de karşılık bulması için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Aynı zamanda şehrimizin KALDER’in 6. şubesi olabilmesi için çalışacak, KALDER’in çalışmalarını ve katkılarını bölgemizde daha çok kuruluş ile buluşturacağız. Daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Sözlerimi tamamlamadan önce bugün bir arada olmamıza ve bu etkinliğin gerçekleşmesine kıymetli katkılar koyan destekçilerimize teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

KASAPOĞLU: KALDER’İN YERİ ODAMIZ İÇİN HER ZAMAN FARKLI

Ekrem Ateş’in ardından konuşan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ise “Bugün burada, “Geç Olmadan” temasıyla gerçekleşen Mükemmeliyet Zirvesi’nde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.
KalDer Denizli Temsilciliğinin iş dünyamızda kalite yönetimine yeni bir soluk yeni bir heyecan getirmesini diliyorum. Oda olarak bizler birçok ulusal kurum ve organizasyonla iletişim halindeyiz. Ancak bunların içinde KALDER’in yeri odamız için her zaman farklı oldu. 2007 yılında üyelik ile başlayan ilişkimiz 2011 yılında ulusal kalite hareketine katılarak devam etti. Yaklaşık bir yıldır da Denizli temsilciliğine ev sahipliği yapıyoruz. 2007’den beri Denizli’de bayrağını taşıdığımız kalite hareketinin bugün kendi organizasyonunu kurmasından mutluluk duyuyoruz. Sanayinin ve üretimin çatı kuruluşu sanayi odasında birçok cephede farklı alanlarda mücadele veriyoruz. Verimlilik, ikiz dönüşüm, sürdürülebilir sanayi alanları gibi birçok konuda sanayicimize rehber olacak çalışmalar yapıyoruz. Ancak dünyanın yeni bir değişim dalgasına girdiği bu günlerde sanayicimiz maalesef gününü kurtarmaya, hayatta kalmaya çalışıyor. Güncel ekonomik sorunların her geçen gün arttığı bu günlerde, dünyadaki gelişmelere konsantre olmak hepimiz için zor. Dışarıda dünya büyük bir değişimin içine girmişken, bizler içeride kur, faiz, enflasyon sarmalından kurtulmaya çalışıyoruz. Bugün şirketlerimiz AR-GE ve inovasyon bütçelerini artırması gerekirken nakit akışı çek tahsilatı gibi basit operasyonların içinde enerjisini tüketiyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen kendi mücadele alanımızda bu değişimi yakalamak, değişimi şirketlerimize uyumlamak için çaba gösteriyoruz.” dedi.

KALDER Mükemmellik Zirvesi’nden özel röportajları izlemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz