Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konak Belediyesi’nin ‘Atık ilaç çöp değildir’ projesinde büyük başarı!

Sıfır atık projesine büyük önem veren ve bu kapsamda başarılı çalışmaları hayata geçiren Konak Belediyesi ‘Atık ilaç çöp değildir’ projesiyle bir yılda 7 buçuk ton atık ilaç toplayarak örnek bir çalışma gerçekleştirdi.

Sıfır atık projesine büyük

Konak Belediyesi geçtiğimiz yıl temmuz ayında başlattığı ‘Atık ilaç çöp değildir’ projesiyle bir yılda 7 buçuk ton atık ilaç toplayarak bir yıllık hedefinin üzerine çıktı. Sürekliliği sağlanacak olan projeyle Türkiye’de bir ilki de başlatan Konak Belediyesi bu rakamla büyük bir başarıya imza attı.

Atık ilaç çöp değildir

Konak Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Atık ilaç çöp değildir’ projesi bir yıl önce ÇEKOP üyesi 93 eczane ile başladı. Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) ve İzmir Eczacı Odası ile birlikte yürütülen projeye katılan eczanelere sarı renkli atık ilaç toplama kumbaraları yerleştirildi. Proje kapsamı süreç içinde genişletilerek sağlık merkezleri de dahil edildi. Vatandaşlar tarihi geçmiş veya kullanım dışı kalan atık ilaçlarını eczanelere yerleştirilen sarı renkli kumbaralara bıraktı. Kumbaralar doldukça atık ilaçlar Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak belediyenin Atık Toplama Merkezi’ne götürüldü.

Vatandaştan büyük ilgi

Projeye büyük ilgi gösteren duyarlı vatandaşlar sayesinde bir yılda 7 buçuk ton atık ilaç toplandı. Toplanan ilaçlar anlaşma yapılan lisanslı yakma tesislerinde imha edilmek üzere yetkili firmaya teslim edildi.  Projeyle atık ilaçların çöpe atılarak doğaya ve halk sağlığına zarar vermesinin de önüne geçilmiş oldu. 

Atık ilaç kumbarası edinebilirsiniz

Konak Belediyesi projeye katılan eczane ve sağlık merkezi sayısını daha da artırarak gelecek yıl 7 buçuk ton atık ilaç miktarının üzerine çıkmayı hedefliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen projeye dahil olmak isteyen eczacılar ve sağlık merkezleri 4845300 numaralı telefondan 1681 dahili hattı arayarak atık ilaç kumbaralarından edinebilecek.