Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Korcan Uçman’dan 12 Eylül Mesajı: “12 Eylül, 6. Filoyu Kıble Bilip Secde Edenlerin İhanetidir”

CHP Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Korcan Uçman, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yüz binlercesinin tutuklandığı ve demokrasinin askıya alındığı 12 Eylül 1980 darbesinin 44. yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Uçman, mesajında, darbenin Türkiye Cumhuriyeti’ne ve demokrasisine yapılan en büyük ihanetlerden biri olduğunu vurguladı.

CHP Balçova Belediyesi Meclis

“Demokrasi tarihimizin en karanlık günü”
CHP Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Korcan Uçman, “Türkiye demokrasisinin ve cumhuriyet tarihinin yüz karası olan 12 Eylül darbesini gerçekleştirenler, sadece kendi halkına ve cumhuriyete ihanet etmekle kalmamış, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin bağımsızlık mücadelesine de ihanet etmişlerdir,” dedi.

“12 Eylül, emperyalist güçlere teslim olanların ihanetidir”
Uçman, darbenin ülkede demokrasiyi ve huzuru sağlama bahanesiyle milli iradeye karşı gerçekleştirildiğini belirterek, “12 Eylül darbesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası yerine kendi çıkarlarını düşünenlerin ihanetidir. 6. Filoyu kıble bilip secde edenler, bağımsız bir Türkiye yerine emperyalist güçleri tercih etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“Mücadelemiz sürecek”
Korcan Uçman, ülkenin demokrasiye olan inancının darbelere karşı dimdik ayakta durduğunu vurgulayarak, “Bu kara lekeyi ülkemizin tarihinden silmek için, cehaletle, saltanatla, faşizmle ve dikta anlayışıyla mücadelemizi kazanana kadar durmayacağız,” diyerek mesajını sonlandırdı.