Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koronavirüs’ün ilk olarak Türkiye’ye hangi ülkelerden girdiği ortaya çıktı!

Çin’de ortaya çıkan ancak ülkelere göre farklı mutasyonlara uğrayan Koronavirüs salgının genom haritası incelendi. İnceleme sonucunda Türkiye’deki ilk Koronavirüs vakasının ABD, ikinci Avustralya ve üçüncüsünün ise İngiltere kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Çin'de ortaya çıkan ancak

Posta gazetesinde yer alan habere göre, İzole edilen Koronavirüs’ün genom dizilimi yapılarak elde edilen sonuçlar sayesinde virüsün bulaşma modelleri ortaya çıkarıldı. İstanbul’da ise iyi gidişe rağmen durum aynı şekilde kritikliğini koruyor. İlçelerin büyük bir bölümünde koronavirüs yoğunluğu ciddi seviyede izleniyor.

İlki ABD, ikincisi Avustralya üçücüsü İngiltere’den

Sabancı Üniversitesi’nden Türk bilim insanlarının bu yöntemle yaptığı araştırmaya göre, Koronavirüs ayda en az iki defa mutasyona uğradı. Genom sekansları incelenen araştırma sonucuna göre, Türkiye’deki ilk Koronavirüs vakasının ABD, ikinci vakanın Avusturalya, ve üçüncü vakanın ise İngiltere kaynaklı olduğu tespit edildi.

İstanbul’da vakaların kaynağı Avrupa

İstanbul’daki Koronavirüs vakalarının büyük bölümünün Avrupa merkezli olduğu sonucuna ulaşıldı. Türkiye’deki iki ilde görülen koronavirüs vakalarının ise Suudi Arabistan’daki örneklerle bağlantısı tespit edildi. Bilim insanları söz konusu araştırmanın sürdüğünü ve yeni genomlar elde edildikçe sonuçların kapsamlı hale geleceğini belirtiyor.

Genom haritası nasıl çıkartılıyor?

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde bilim insanları Koronavirüs’ün bulaşma ve mutasyona uğrama süreci anlamaya çalışıyor. Virüsün değişen bölgeleri ve yapıları salgının gidişatı hakkında bilgilere sahip olunmasını sağlıyor.

Erciyes Üniversitesi de geçtiğimiz günlerde SARS-CoV-2 virüsünün tam büyüklükteki genomunun yeni nesil sistemle dizilenerek gen haritasını elde etmişti.

Reklamı Geç