Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koronavirüs’e karşı en büyük tedbir sosyal duyarlılık ama.. Türkiye’de durum pek öyle değil!

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Covid-19 başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya yayıldı. Salgınla mücadele önemli mesafe alan Çinli uzmanlar tecrübelerini telekonferans yoluyla 17 Avrupa ülkesinin yetkilileriyle paylaştı. Koronavirüs’e karşı mücadele önemli bir yol kateden Çinli yetkililerin İtalya’da sosyal duyarlılığın salgına karşı alınacak en büyük önlem olduğunun altını çiziyor. Ancak virüsle mücadelede yeni olan Türkiye’de asker uğurlaması fotoğrafları sosyal duyarlılık konusunda bir şeylerin yanlış gittiğini ortaya koyuyor.

Çin’de ortaya çıkan yeni

Çinli bilim insanları telekonferansta yüksek kan basıncı, diyabet ve astım hastalarının virüse karşı daha korunmasız olduğuna dikkat çekti. Çinli uzmanlar virüsün belirtiler başlamadan önce daha bulaşıcı olduğu uyarısında bulundu.

Çinli bilim insanları, Çin hükümetinin uyguladığı tedbir ve mücadeleyi detaylı olarak anlatırken virüsün bulaşmasının en büyük sebebinin insanlarla araya yeterli mesafe bırakmamak ve kişisel temizliğe dikkat etmemek olarak gösterdi.

TÜRKİYE’DE YETERİNCE DUYARLILIK YOK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 11 Mart’ta Türkiye’de görülen ilk vakanın açıklanmasının ardından, bir çok önlem alındı. Ancak hükümet tarafından alınan önlemlerin bazı kesimlerce yeterince dikkate alınmaması Türkiye’de vaka sayılarının artmasını adeta tetikliyor. Son olarak Türkiye’nin farklı kentlerinde asker uğurlama amacıyla otogarlarda toplanan kalabalıklar adeta salgının daha fazla yayılmasına davetiye çıkarıyor.

DUYARSIZLIK İTALYA’DA SALGINI KONTROLDEN ÇIKARDI!

İtalya’da salgının durdurulması için tavsiyelerde bulunan Çinli yetkililer İtalya’daki vatandaşların salgın konusunda yeterince duyarlı olmaması nedeniyle salgının durdurulamaz boyutlara ulaştığını ve salgına karşı mücadele için öncelikle sosyal duyarlılığın arttırılması gerektiğini paylaşılmıştı. Ancak Türkiye’de bugün gelinen noktada yaşlı vatandaşlar başta olmak üzere, Koronavirüse karşı alınan önlemler konusunda yeterince duyarlı davranmıyor. Özellikle dün akşam saatlerinde ajanlara düşen asker uğurlama fotoğraflarındaki kalabalık bu duyarsızlığı açığa çıkardı. İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili 81 il Valiliğine gönderdiği genelge ile asker uğurlaması gibi kalabalık ortaya çıkaracak etkinliklere izin verilmemesini istedi. Ortaya çıkan bu duyarsızlık geride kalan 10 günde 670 vakanın ortaya çıkmasına neden olurken, bu süreçten sonra vaka sayısının artmasında da en önemli etken olacağı öngörülüyor.

HÜKÜMET ADIM ATIYOR AMA VATANDAŞLAR DUYARSIZ!

Bakanlıklar, virüse karşı önlemleri her geçen gün sıklaştırıyor. Kamuoyundaki tavsiyelerin vatandaşlar nezdinde daha iyi anlaşılmadan salgının önüne geçmek ise neredeyse imkansız görünüyor. Vaka sayılarının beklenen daha hızlı artması durumunda sokağa çıkma yasağı ve OHAL ilanı gibi tedbirlerin devreye girmesi kaçınılmaz olabilir.