Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Manisa Kitap Fuarı’nın 2’nci gününde İsmail Saymaz okurlarıyla buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Manisa Kitap Fuarı, birbirinden değerli yazar, şair ve çizerleri Manisalı kitapseverlerle buluşturuyor. Fuarın 2’nci gününde ünlü gazeteci-yazar İsmail Saymaz, sevenleri ve okurlarının katılımıyla fuar alanında söyleşi yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Manisa Kitap Fuarı, ünlü yazar, şair ve çizerlerin katılımlarıyla devam ediyor. Fuarda düzenlenen imza günleri ve söyleşiler, Manisalı yurttaşlardan büyük ilgi görüyor.

Bu kapsamda, fuar alanında gazeteci ve yazar İsmail Saymaz’ın katıldığı söyleşi ve imza günü düzenlendi.

Söyleşiye Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Esra Durukan ve yurttaşlar katıldı.

Soruları Yanıtladı

Gazeteci İsmail Saymaz’ın katılımıyla Cemre Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen söyleşi yurttaşlardan yoğun ilgi gördü. Söyleşide güncel konular ve ülke gündemi üzerine konuşuldu.

Saymaz, kitapseverlerin sorularını da yanıtladı. Dinleyicilerle samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşi, katılımcılardan alkış aldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, düzenlenen söyleşinin ardından Cemre Etkinlik Alanı’nda okurları için kitaplarını imzaladı.

Saymaz ve katılımcılar, Manisa Kitap Fuarı ve yapılan söyleşi hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi.

“Umarım Manisa’daki Bu Demokratik Kültür Dalga Dalga Manisa’nın İlçelerine de Komşu Şehirlere de Yansır”

İsmail Saymaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarının şehre büyük bir kültürel katkı sağladığını söyledi. Saymaz, “Manisa Kitap Fuarı’na daha önce katılma imkanı bulamamıştım. Manisa’da söyleşi yapmıştım ama Belediye tarafından gerçekleştirilen bir organizasyona katılmamıştım. Belediye’nin böyle kültürel bir etkinliği üstlenmiş olmasının Manisa’ya büyük bir kültürel katkı sağladığını düşünüyorum. Böylesi güzel bir parkı da bu etkinliğe tahsis etmesi, açık havada insanların her fikri özgürce tartışıyor olması, sevdiği yazarlarla buluşması ve onların kitaplarını temin etmesi çok büyük bir kültürel katkıdır. Ben de çok mutlu oldum. Burada çok güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Çok az şehirde özgürce, böyle organizasyonlar yapılabiliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ndeki demokratik dönüşüm böyle bir etki yaratmış. Onu gözlemledim. Buradan ben de mutlu ayrılıyorum.  Umarım Manisa’daki bu demokratik kültür dalga dalga Manisa’nın ilçelerine de komşu şehirlere de yansır. Ege’de bin yıllar önceki o övülen, destanlara konu edilen, efsanelere konu edilen özgür demokratik tartışma kültürü şimdi, yeniden bu günlerde hayat bulur” diye konuştu.

“Her Şey Çok Güzel”

Şeyda Sartık, Manisa Kitap Fuarı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti. Sartık, “Özellikle Başkanımız Ferdi Zeyrek’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten yıllarca Manisa’da kaliteli Atatürkçü yazarların olmamasının eksikliğini yaşıyorduk. İzmirliyim. İzmir Kitap Fuarı’ndaki yazarlara büyük bir özenle bakıyordum. Bu sene Manisa’da yapılan kitap fuarıyla bu ihtiyacımızı büyük oranda giderdi. Ben İsmail Saymaz için geldim. Kendisini de Halk TV’de takip ediyordum. Bu tarz etkinliklerin devamını diliyorum. Her şey çok güzel. Umarım bu yapılan emekler karşılığını bulur” dedi.

“Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne Çok Teşekkür Ediyoruz”

Ethem Mutaf, Atatürk Kent Parkı’ndaki fuara kızıyla birlikte geldiğini ifade etti. Mutaf, “Biz şu an kızımla birlikte yeni geldik ama çok güzel bir fuar olduğu düşüncesindeyim. Fuar 29’una kadar devam ettiği için rahat rahat, bol bol gezeceğiz. Katkılarından dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

29 Eylül Pazar Gününe Kadar Ziyarete Açık

29 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek Manisa Kitap Fuarı, 10.00 ile 20.00 saatleri arasında kitapseverler tarafından ziyaret edilebiliyor.