OLAY
Pamukkale’ye giden yolun 4 bin 600 metrekarelik bölümünün kendi özel mülkleri olduğunu ifade eden vatandaşlar travertenlere yaklaşık 1 kilometre kala yolu briket örerek kapattılar. Yolun girişine önce şerit çeken vatandaşlar ardından yola briketler ile duvar örerek araç geçişine izin vermedi. Olayın duyulması üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri grubu önce ikna etmek için uğraştı. Bunda başarılı olamayan ekipler ardından 15 kişiyi gözaltına alarak jandarma karakoluna götürdü. Ardından jandarma personeli briketleri tek tek kaldırarak kaldırıma koyup yolu tekrar ulaşıma açtı.
Söz konusu grup geçtiğimiz 15 Nisan ve 31 Mayıs’ta da yolu plastik kasa ve halat çekerek kapatmışlardı. Yaklaşık 3 aydır yaşanan bu sorunu yaptıkları eylemlerle dikkat çeken vatandaşların muhatap bulma konusunda sıkıntı yaşadığı ifade ediliyor. Denizli’nin Dünya çapında tanınırlığı olan ve turizminin kalbi olan Pamukkale’ye giden yolda yaşanan bu olumsuzluklar marka değerini zedelerken bu sorunun çözümünün muhatabının hangi kurum veya kuruluşlar olduğu merak konusu.
YOL SONUNU KİM ÇÖZECEK?
Bu sorunu Denizli Büyükşehir Belediyesi mi? Pamukkale Belediyesi mi? yoksa Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çözecek? Egeyön Haber’in konu ile Pamukkale Belediyesi’nden aldığı bilgiye göre meselenin Denizli Belediyesi büyükşehir olmadan önce var olan bir sorun olduğunu 2014’ten bu sorunun Pamukkale Belediyesi’nin sorumluluk alanında kaldığını ancak konunun muhatabının Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu belirtildi.
MAHKEME KARARI BEKLENİYOR!
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden konu ilgili Egeyön Haber’in edindiği bilgiye göre yaşanan sorunun yaklaşık yarım asırlık bir mesele olduğunu ve mahkeme sürecinin devam ettiği belirtildi. Çözüm üretmek için de mahkemenin vereceği kararın beklendiği ifade edildi.
YARIM ASIRLIK SORUN
Yine olayın yaşandığı Pamukkale Mahallesi Muhtarı Derviş Aslan’dan yaşanan tapu sorunu ile ilgili bilgi aldık. Muhtar Aslan, söz konusu arazilerin hak iddia eden mahallelilere dedelerinden kalan araziler olduğunu ancak, yol yapılırken nasıl bir işlem uygulanarak yol geçirildiği ile ilgili kayıtların sağlıklı olmaması nedeniyle tapu sorununun yaşandığını söyledi. Mahkeme sürecinin devam ettiği belirten Muhtar Derviş Aslan, arazilerin değeri ile ilgili bilirkişi gelip buradaki arazilerin kimlere ait olduğu ve maddi değerinin ne kadar olduğunun tespit edilmeden bu sorunun çözüme kavuşturulmasının mümkün olmayacağını aktardı.
Egeyön Haber olarak Denizli’nin beyaz cenneti’nde yaşanan bu sorunu takipçisi olacağız. Bölgeden haberleri okuyucularımıza aktaracağız.
Gözaltına alınan şahısların ifadelerinin alındıktan sonra serbest bırakıldıkları belirtilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Haber: Serkan ÖZKURT