Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PASVAK’TAN ÇAL’DA BÜYÜK ŞÖLEN

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK), İl Sağlık Müdürlüğü ve Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Bekilli, Çal ve Baklan ilçelerinde yaşayan çocuklar için toplu sünnet şölenine imza attı. Çal PASVAK Aşevi bahçesinde gerçekleştirilen şölende çocuklar doyasıya eğlendi, erkekliğe ilk adımı attı.

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK), Çal ilçesinde büyük bir şölene imza attı. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve PASVAK iş birliği ile Sultan II. Beyazıt Vakfı’nın 1496 yılında kurulan hayır şartı gereği, toplu sünnet hizmetine Çal ilçesinde devam edildi. Ecdat mirasını yaşatmak amacıyla 11. Kez düzenlenen geleneksel sünnet şölenin de Bekilli, Çal ve Baklan ilçelerinde yaşayan 13 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Çal PASVAK Aşevi bahçesinde yapılan şölene Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural, Aydın Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Volkan Çelik, Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Ekici, Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil, ÇALSİAD Başkanı Mehmet Atılsın, gurbetçi hayırsever Süleyman Murat Çilbirci, iş insanı Kerim Çıralı PASVAK üyeleri ile sünnet çocuklarının aileleri ve davetliler katıldı.

PASVAK’TAN ÇAL’DA BÜYÜK ŞÖLEN

11. geleneksel sünnet şöleni, ilçe meydanından Çal PASVAK Aşevi’ne kadar yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Çal ilçe merkezinde başlayan yürüş, PASVAK Çal Aşevinde son buldu. Aşevi bahçesinde ki etkinlik alanında sünnet çocukları palyaçolar, şişme oyun alanlarında, pamuk şeker ve patlak mısır eşliğinde doyasıya eğlendi.

ÇAL PASVAK EVLERE SICAK YEMEK ULAŞTIRIYOR

Çal, Bekilli ve Baklan’da hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek göndermeye devam ettiklerini anlatan Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, ‘Çal Aşevimizde 15 mahalle 50 kadar konut 75 kişiye sıcak yemek göndermekle bu bölgedeki çalışmalarımıza başlamıştık. Bekilli ilçesinde 10 kadar mahalle 50 kadar ev 60 kadar kişiye de ulaşmaya başladık. Gittiğimiz evlerin sayısı sizlerin desteğiyle daha da artacaktır. PASVAK olarak Denizli’de evleri sıcak yemek ulaştırıyorduk. Burada yapılan işi paylaşmak, protokolle paylaşmak, şehrin yöneticileriyle ileri gelenleriyle kanaat önderleriyle bir vesile oluyor biz de burada onlar sayesinde eksikliklerimizi görüyoruz ve onları tamamlamak gayreti içinde oluyoruz. Bize bu binayı tahsis ettikleri için, sünnet organizasyonuna destekleri için vakıflar bölge müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. İnşallah burada Ramazan ayında iftarlar vereceğiz. İftarlarda buluşmak üzere’ dedi.

GELENEK ÜÇ İLDE DEVAM ETTİ

Bölge müdürlüğü olarak Aydın ve Muğla’dan sonra Denizli’de de 11. Geleneksel toplu sünnet şölenini gerçekleştirdiklerini anlatan Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural, ‘Sultan II. Beyazıt Vakfı’nın hayır şartı gereği, toplu sünnet şölenlerimize devam ediyoruz. Sorumluluk bölgemizdeki Aydın ve Muğla’da büyük katılımla sünnet şölenlerimizi yaptık. Şimdi de Denizli’deyiz. Bölge müdürlüğü olarak Denizli’deki faaliyetlerimizi iki kat arttırdık. Burs bağladığımız öğrencilerimizin sayısını da tam iki kat arttırdık. Yaklaşık 2 bine yakın üniversite, ortaöğretim, öğrencimize burslar veriyoruz. Ramazan ayına girerken 240 tane çocuğumuzun bayramlıklarını almıştık. Kurban bayramında 850 çocuğumuza bayramlık aldık. Hayır, hizmetlerimiz devam edecek. Sizlerin desteğiyle, sizlerin duasıyla bugün burada bu çocuklarımızın bu ailelerin duasında hep birlikte birleşiyoruz.’ dedi.

ŞÖLEN EĞLENCE İLE DEVAM ETTİ

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler tarafından sünnet çocuklarına bisiklet ve farklı hediyeler verildi. Şölenin son bölümünde yapılan yemek ikramından sonra sünnet çocukları palyaçolar, yüz boyama, sosis balon, şişme oyun alanlarında, pamuk şeker ve patlak mısır eşliğinde doyasıya eğlendi. Müzik eşliğinde palyaçolarla birlikte dans eden sünnet çocukları unutulmaz bir şöleni doyasıya yaşadı.