Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rektör Kutluhan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yılında bir mesaj yayımladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör

PAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutluhan mesajında şu ifadelere yer verdi;“Bugün, yüce ve asil Türk milletinin 30 Ağustos 1922’de tüm dünyaya ilan ettiği Büyük Taarruz Zaferi’nin 102’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecan ile kutluyoruz. Ağustos, Türk milleti için büyük zaferlerin ayıdır. 26 Ağustos 1071’de Anadolu’nun kapıları aziz milletimize açılmış; 30 Ağustos 1922’deki Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle de Anadolu’nun bize ait olduğu bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve düşmanları Anadolu’dan atmak için planlanan askeri bir harekettir. Tarihi başarılarla dolu olan necip milletimizin iftihar abidesi olan 30 Ağustos, milli değerlerini ve birliğini korumak için her şeyi yapan ve de yapacak olan özgürlüğüne düşkün bir toplumun genlerine kazınmış ulvi bir refleksin sonucudur. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı kurtuluş yolu, milletimizin her ferdine ait azim, duruş ve inanç ile birleşmiş; 9 Eylül’de düşman, topraklarımızdan tamamen gönderilmiştir. 

Asil milletimizin canından aziz bildiği kutsal vatanını her ne pahasına olursa olsun koruyacağının ve Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağının ispatı olan 30 Ağustos, ulusal kimliğimizi, bağımsızlık irademizi ve milli değerlerimizi yücelten yüksek bir öneme sahiptir.

Atatürk’ün başkumandanlığında Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı milletimizin her ferdinin yüksek fedakârlığı ve kahraman Türk ordusunun muhteşem mücadelesi ile ortaya çıkmış unutulmaz bir zaferdir.

Bizler, geçmişten aldığımız ilhamla bu mücadelenin sorumluluğunu da taşıyarak, şehitlerimizin bize bıraktığı kutsal emanetin bekçiliğini ve de hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ilelebet sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 102’inci yılını ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, bizlere bu gurur dolu anları yaşatan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’müz kutlu olsun! Selam ve saygılarımla…”