İzmir’deki Salihlililer tarafından kurulan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlamında öğrencilere ve yoksul vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunan Salihlililer Eğitim Kültür Yardım ve Dayanışma Derneği, Salihli’yi Ege Bölgesi’ne ve Türkiye’ye tanıtmak için çalışmalar yapıyor. Salihli’nin Türkiye turizmine de önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Çamur, derneğe üye olmak için Salihlili olmak gibi bir şartın olmadığını vurguladı.
“127 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ”
Dernekte sekreterlik görevinin ardından iki senedir başkan yardımcılığı görevini üstlendiğini belirten Çamur, “Derneğimiz Salihli’de yetişmiş ve daha sonra İzmir’e gelmiş, burada iş kurmuş ve topraklarıyla bağlarını koparmamış kurucu üyelerimiz ve başkanlarımız tarafından kuruldu. Dolayısıyla ilk hedefi Salihli’den İzmir’e okumaya gelmiş ve maddi durumu kötü olan üniversite öğrencilerine destek olmak. Bu amaca uygun olarak 127 öğrencimize aylık burs veriyoruz. Bu amacın dışında Salihli’yi İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne, sonrasında da Türkiye’ye tanıtmak için çalışmalar yaparak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.
Çamur, hem Manisa’nın ilçe dernekleriyle, hem de Ege Bölgesi’ndeki il dernekleriyle çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, “Karşılıklı olarak dayanışma içinde olmak zorundayız. Birbirimizin kültürünü tanıtmalı ve aynı zamanda yerli turizmi kalkındırmalıyız. Salihli’de paranın icat edildiği Lidya’nın Sart başkenti var. Burası ciddi anlamda turist çekiyor. Bunun Türkiye’de ve çevre illerde bilinmemesi bizi üzüyor. Aynı zamanda Salihli’nin Kurşunlu Kaplıcaları, Çamur Kaplıcaları gibi şifa veren toprakları var. Bunların tanıtımının bir nebze de olsa Salihli’ye katkı sağlamasını hedefliyoruz.” dedi.
“EGE BÖLGESİ’NDE TANINMAYA BAŞLADIK”
15 yönetim kurulu üyesiyle beraber yaklaşık 600’e yakın üyelerinin olduğunun altını çizen Çamur,” Salihli’yi kalkındırmayı da hedeflediğimiz için orada yaşayan, önde gelen esnaflar ve hukukçu arkadaşlarla beraber dayanışma içinde neler yapabileceğimizi paylaşmak adına toplantılar yapıyoruz. Burada Salihlili olsun olmasın, yardımsever işverenlerle, fabrika sahipleriyle de görüşüyoruz. Aynı zamanda yönetim kurulundaki arkadaşlarımla, yaptığı yardımların gizli tutulmasını isteyen yardımsever iş adamları sayesinde, burs sağlamanın dışında yoksul ve imkanı olmayan vatandaşlarımıza, onları rencide etmeden ayakkabı ve kıyafet bağışları yapıyoruz. Bundan dolayı da hem İzmir’de hem de Ege Bölgesi’nde duyulmaya ve tanınmaya başladık. Çocuklarımız sürekli derneğe gelip gidiyorlar. Geçenlerde Salihlili bir arkadaşımızın 12 yaşındaki kızı bu çalışmalarımızı görmüş. Harçlığından kendince bir şeyler biriktirmiş. Bunu derneğimize getirerek “Benim adıma da bir şeyler yapar mısınız?” dedi. Bunlar bizi çok mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.
Çamur, Hemşehricilik duygusunun yardımlaşma, karşılıklı dayanışma ve hoşgörü olarak anlaşılması gerektiğini söyleyerek “ Herkes derneğimizi ziyaret edebilir. İlla Salihlili olmaları gerekmiyor. Çünkü Salihli Türkiye turizmine katkı sağlayan bir ilçe. Burası hepimizin şehri. Hep birlikte dayanışma içinde çalışıp, üretmeye çağırıyoruz. Bütün ilçelerimizi ve Türkiye’deki bütün illerimizi kalkındıralım.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.