Horoz Tuz Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yılmazlı, Egeyön Genel Koordinatörü Ahmet Deda ile gerçekleştikleri röportajda; Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte Türkiye’den Ukrayna’ya büyük miktarda tuz sevkiyatı yapıldığını belirtti. Özellikle gıda, tekstil ve askeri alanlarda tuzun kritik bir rol oynadığına dikkat çeken Sayın Yılmazlı, savaş sürecinde Ukrayna’nın her hafta düzenli olarak Türkiye’den tuz tedarik ettiğini ifade etti.

Sayın Yılmazlı, savaşın etkilerini değerlendirirken Rusya’nın stratejik bir hamle yaparak Ukrayna’daki tuz fabrikalarını hedef aldığını belirtti. “Putin akıllılık yapmış. Askerin ekmekten peynire, konserveden kamuflaj boyasına kadar birçok alanda tuza ihtiyacı var. Tuz olmazsa üretim de yapılamaz. Bu yüzden Ukrayna’daki tuz fabrikaları bombalandı” dedi.
Bu durumun ardından Ukrayna’nın büyük bir tuz açığıyla karşı karşıya kaldığını belirten Sayın Yılmazlı, Türkiye’nin Ukrayna’ya yoğun şekilde tuz göndermeye başladığını vurguladı.
Tuzun askeri lojistikten gıda üretimine kadar kritik bir madde olduğunu hatırlatan Başkan, savaşın sanayideki temel hammaddeleri nasıl etkilediğine dair önemli bir tablo çizdi.
Röportajı izlemek için tıklayınız;