Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Selendi’de kiraz hasadı devam ediyor

MANİSA’NIN SELENDİ İLÇESİNDE SON YILLARDA TÜTÜNE ALTERNATİF OLARAK ÜRETİMİ YAPILAN KİRAZDA HASAT SEZONU DEVAM EDİYOR. GEÇTİĞİMİZ YIL 120 TL OLAN KİRAZDA KİLOGRAMIN 50 TL’YE DÜŞMESİ İSE DİKKAT ÇEKTİ.

MANİSA'NIN SELENDİ İLÇESİNDE SON

Manisa’nın Selendi ilçesinde son yıllarda tütüne alternatif olarak üretimi yapılan kirazda hasat sezonu devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 120 TL olan kirazda kilogramın 50 TL’ye düşmesi ise dikkat çekti.

Manisa’nın Selendi ilçesinde tütün üretimine alternatif olarak bazı çiftçiler kiraz üretimine yöneldi. Selendi’de son 25 yıldır ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayan tütüne alternatif ürün olarak bahçeler oluşturulan ve üreticinin adeta tek gelir kaynağı haline gelen kiraz, Avrupa ve Afrika ülkelerine ihracatı yapılırken geçtiğimiz yıl 120 TL olan kilogram fiyatının bu yıl 50 TL’ye kadar düşmesi dikkat çekti.

İlçe Kaymakamı Mustafa İlker Kara, kiraz üretim merkezi olan Pınarlar Mahallesini ziyaret ederek üreticilerle görüştü. Kiraz bahçesinde kiraz hasadına katılan Kaymakam Kara, çiftçilere bereketli bir hasat sezonu diledi.

Üreticilerle sohbet eden Kaymakam Kara, son zamanlarda meyvecilik ile öne çıkan ilçede yetiştirilen ve ihraç değeri yüksek olan kirazın katma değeri yüksek ve ilçe tarım ürünleri içinde de ekonomik anlamda önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Kaymakam Kara’nın ziyaretine İlçe Tarım Müdürü Ahmet Ayhan ve mahalle muhtarı Ümit Ayhan da eşlik ederek bilgi verdi.