Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TTB’NİN YANINDAYIZ

Bu haberin fotoğrafı yok

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasının ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi, Türk Diş Hekimleri Birliği ve KESK Denizli Şubeler Platformu tarafından ortak basın açıklaması yapılarak, “TTB’nin yanındayız” denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla görevden alındı. Mahkeme, görevden alınan Merkez Konseyi üyelerinin yerine yasa gereği; Konya, Erzurum, Malatya, Denizli ve Samsun Tabip Odası Başkanları’nı görevlendirdi. Bu beş kişinin temel işlevi ise bir ay içinde TTB Merkez Konseyi seçimini yapmak olacak. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi, Türk Diş Hekimleri Birliği ve KESK Denizli Şubeler Platformu üyeleri, TTB’ye destek için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. Grup adına basın bildirisini, Aile Hekimi Dr. Selda Sevtap Demirci okudu.

“TTB’NİN ZARARA UĞRAMASI TÜRKİYE’NİN ZARARA UĞRAMASIDIR”

Kararın istinafa taşınacağını ifade eden Dr. Demirci; “Bu süreçte işleyişin nasıl olacağı konusunda farklı görüşler var. Mahkemenin buna açıklık getirmesi beklenen gerekçeli kararı henüz yayımlanmadı. Tablo gerek TTB gerekse onun temsil ettiği Türkiye’deki 205 bin hekim açısından çok can sıkıcıdır. TTB herkesin hak ettiği sağlık hizmetini en nitelikli biçimde almasının, hekimliğin doğru uygulanmasının güvencesidir. Yine TTB Türkiye’deki emek, barış, demokrasi, yaşanabilir bir ülke mücadelesinin önemli parçasıdır. TTB’nin zarara uğraması Türkiye’nin zarara uğramasıdır. TTB, tarihi boyunca aldığı her türlü iktidar odağından bağımsız, bilimden yana tutumuyla tüm dünyada örnek gösterilen tabip birliklerindendir” dedi.

“TTB’NİN YANINDA OLACAĞIZ”

Hekimlerin, sağlık emekçilerinin, emekten ve yaşamdan yana herkesin karara itiraz edip çözümüne katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Dr. Demirci; “TTB kurulduğu günden beri meslek örgütü olduğu hekimler başta olmak üzere sağlık emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik hakları için mücadele ettiği kadar halkın sağlık hakkı mücadelesinin öncüsü de olmuş bir örgüttür. TTB’nin yürüttüğü bu mücadele; öncülleri ile birlikte tüm sağlık emekçilerinin mücadelesidir. Bu nedenle TTB’ye yönelik bu saldırıyı hepimize yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırıya karşı TTB’nin alacağı her türlü eylem ve etkinlik kararı bizim de kararımızdır. Bu saldırıların püskürtülmesi için tüm gücümüzle TTB’nin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.