Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Twitter’dan ‘Nasıl yani?’ dedirten ‘Alkol Yasağı!’

Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de popüler bir biçimde kullanılan Twitter’da kullanıcılar büyük bir şok ile karşılaşıyor. Dünyaca ünlü alkol şirketlerinin hesaplarını takip etmek isteyen kullanıcılar, ‘Bu hesabı bulunduğunuz ülkeden takip edemezsin’ uyarısı ile karşılaşıyor.

Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de

Dünya’da ve Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da, Dünyaca ünlü alkol firmalarını takip etmek isteyen Türk kullanıcılar, büyük bir şok ile karşılaştı. Herhangi bir alkol firmasının resmi hesabını takip etmek isteyen Türkiye’den herhangi bir kullanıcı Twitter tarafından uyarı ile karşılaşıyor.  Takip isteği gönderildiğinde Twitter ‘bu hesabı takip edemezsin’ uyarısı veriyor. Uyarının altında ise ‘bu hesap ülkende takip edilemez’ notu yer alıyor.

NEDEN TAKİP EDİLEMİYOR?

Aldıkları bu uyarılar ile karşılaşan Türk kullanıcılar, Twitter’da bu layı paylaşarak şaşkınlıklarını gizleyemedi. Konu ile ilgili Twitter’dan herhangi bir açıklama gelmezken, bu uyarıların sebebin ne olduğu ise şimdiden tartışma konusu olmaya başladı.

İşte Twitter’da yabancı bir alkol firmasını takip ettiğinizde aldığınız uyarı: