Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uşak’ta 102 yıllık gurur coşkuyla kutlandı

Uşak Belediyesi tarafından Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla 1 Eylül Pazar günü düzenlenmesi planlanan ancak şiddetli yağış nedeniyle ertelenen etkinlikler; bugün binlerce Uşaklının katılımıyla gerçekleşti. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; gün boyunca tüm etkinliklerde vatandaşları yalnız bırakmadı.

Uşak Belediyesi tarafından Uşak’ın

İlk olarak saat 17.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde 1 Eylül Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıl Dönümü kapsamında düzenlenen programına katılan Başkan Yalım, Uşak Valisi Sayın Dr. Turan Ergün, Uşak Milletvekilleri, İl Protokolü, basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Fuaye alanında bulunan sergiyi gezen Başkan Yalım, Uşak’ın eski fotoğraflarıyla adeta bir zaman tüneline dönüşen alanda vatandaşlarla sohbet etme imkânı yakaladı.

Serginin ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini anlatan protokol konuşmaları yapılarak, halk oyunları gösterileri izlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın ardından Yöresel Ürünler Çarşısı (eski belediye hizmet binası) önünde Uşak halkı ile buluşan Başkan Yalım, coşkulu bir kalabalık eşliğinde büyük Kurtuluş Kortejine katıldı.

Başkan Yalım; ellerinde Türk Bayrakları ile muhteşem bir görüntü oluşturan Uşaklı vatandaşların kurtuluş coşkusuna ve milli mücadele ruhuna eşlik etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Kurtuluş Günü etkinlikleri vatandaşların verdiği birlik ve beraberlik mesajlarıyla devam ederken, kortejin bitiş noktası olan 15 Temmuz Şehitler Meydanında yapılan geçit töreni hem halk hem de protokol tarafından ilgiyle izlendi.

Kortej yürüyüşünün ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yalım, “Tarihinde gösterdiği kahramanlık mücadeleleri ile dikkat çeken Uşak’ımız 1 Eylül 1922 tarihinde düşmanı büyük bir bozguna uğratmış ve şanlı bayrağımızın asaletle dalgalanmaya devam etmesini sağlamıştır. Yunan orduları komutanı General Trikopis ilimiz sınırları içinde esir alınmış ve burada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkartılmıştır. Yokluklara ve tüm sıkıntılara rağmen, zafere olan inancını hiç kaybetmeyen ve her bir ferdiyle mücadele eden asil Türk Milletinin yazdığı bu destan, bugün bizler için büyük bir gurur ve minnet kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluşumuzun yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Birbirinden anlamlı etkinlikler ve gösterilerin sunulduğu programda vatandaşlar kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşadı.

KONSERLER EĞLENCEYİ ZİRVEYE TAŞIDI

15 Temmuz Şehitler Meydanında saat 20.30’da gerçekleşen ‘’Grup Birinci Kat’’ konseri Uşaklı vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Arkasından gerçekleşen ve Başkan Yalım’ın da yakından izlediği muhteşem havai fişek gösterisi adeta kenti rengârenk bir coşku seliyle aydınlattı.

Renkli sahne gösterileriyle coşan kalabalık, hemen ardından sahne alan ‘’Necati ve Saykolar’’ grubu ile enerjiyi zirveye taşıdı. Yoğun duyguların yaşandığı eğlenceli gün toplu fotoğraf çekimleri ve birlik beraberlik temalı sohbetlerin ardından sona erdi.