Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaban hayatını unutmadılar

MANİSA’NIN ETEKLERİNE KURULDUĞU 1517 RAKIMLI SPİL DAĞI MİLLİ PARKININ KARLA KAPLANMASININ ARDINDAN YABAN HAYATI İÇİN YEMLEME ÇALIŞMASI YAPILDI. HAVA SICAKLIĞININ EKSİ DERECELERDE OLDUĞU MİLLİ PARKTA EKİPLER TARAFINDAN DOĞAYA YONCA VE BUĞDAY BIRAKILDI.

MANİSA'NIN ETEKLERİNE KURULDUĞU 1517

Manisa’nın eteklerine kurulduğu 1517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkının karla kaplanmasının ardından yaban hayatı için yemleme çalışması yapıldı. Hava sıcaklığının eksi derecelerde olduğu milli parkta ekipler tarafından doğaya yonca ve buğday bırakıldı.

Günlerdir hava sıcaklığının eksi derecelerde seyrettiği Spil Dağı Milli Parkı, kırağı ve karla kaplanırken eşsiz manzaralarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Eşsiz doğası ve florası ile Manisa’nın eteklerine kurulduğu bin 517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı Müdürlüğü ekipleri karla kaplanan alanda yaban hayatını unutmayarak doğada yemleme çalışması yaptı. 300 kilo yonca 200 kilo buğday olmak üzere ekipler yaban hayvanlarının besine ulaşabilmesi için milli parkın farklı bölgelerine toplam 500 kilogram yem bıraktı. Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Spil Dağı Milli Park Müdür Yardımcısı Kemal Ekşi, “Spil Dağı Milli Parkında zorlu geçen kış şartlarında yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıyoruz. Burada bitki örtüsü tamamen karla kaplandığı için yem bulamayan, yiyecek bulamayan hayvanlar için yemlemeleri gerçekleştiriyoruz. Böylece yaban hayatının sürekliliği ve sürdürülebilirliği için çalışmalarımız devam etmekte” dedi.

Reklamı Geç