Merhaba sevgili okurlarım,
Acı deyince ilk aklınıza gelen nedir? Biber mi? Yoksa kalp mi?
Acı fiziksel, zihinsel, duygusal veya ruhsal olabilir. Acı, dışsal veya içsel etkiler yüzünden zihinsel alanda veya bedensel alanda ağrı veya üzüntü şeklinde hissedilen durumdur. Fiziksel acı yine kendi içinde dışsal ve içsel olarak gerçekleşir. İçsel anlamda, tadı acı olan bir yiyeceği tükettiğimizde dilde bıraktığı yıkıcı duyumdur. Dışsal anlamda ise, bedenin dışarıdan şiddet veya vücuda zarar verecek bir etkiyle ortaya çıkan bir durumudur. Peki acı iyi midir?
Bedende bir hastalık veya doku bozukluğu ortaya çıktığında bünye bunu acı aracılığıyla kişiye bildirir. Bu açıdan bakınca acı iyidir. Çünkü kişi, acı hissettiğinde bedenindeki arızayı bulur ve ortadan kaldırmak için gerekli tedbirleri alır. Bu arada halk arasında ‘’acı’’ ve ‘’ağrı’’ kelimeleri eş anlamda kullanılır. Böylece acı olgusu kişinin hayatta kalması ve hayatını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi için gereklidir. Peki duygusal acılar iyi midir?
Duygusal acıların temelinde aşk acısı yatmaktadır. Tüm yetişkin bireyler bu duyguyu mutlaka tatmıştır. Bu acı tarif edilemez bir şekilde tüm bünyeyi sarar ve kişiye yapmak istemediği şeyleri yaptırır. Kimi bunu dışa vururken kimi de içine atar. Aslında aşk özünde acı değil zevk veren bir olgudur. Fakat kişi bencil duygularını işin içine katınca aşk, zehirlenmeye ve bozulmaya başlar. Böylece aşk, acı içinde olur. Bu acı ister duygusal alanda isterse fiziksel alanda olsun, insanlar sadece acının dindirilmesiyle ilgilenir. Yani insan, acı çekmemek için tedavi uygular. Bu fiziksel alandaysa ağrı kesiciler, duygusal alanda ise antidepresan kullanarak acılarını dindirmeye çalışır. Bu durumda kişi iyileşmez, aksine acıları artar.
Acılarınızdan özgürleşmek için bedensel alanda sağlığınıza dikkat etmeli ve farkındalığınızı yükselterek kendinize bakmalısınız. Duygusal alanda ise acılarınızla yüzleşmek zorundasınız. Kendinize şu soruları sorun; ‘’Niçin acı çekiyorum’’ , ‘’İçimdeki acının nedeni nedir’’ , ‘’Niçin bu kadar acı var’’ bu sorular sizin aydınlanmanızı ve soruların gücüyle gerçeği bulmanızı sağlayacak. Gerçek şu ki, zevk çok yüzeysel acı ise çok derinseldir. Birey acının derinliklerine inerek özvarlığına erişebilir. O zaman özündeki saadet tüm bünyesini doldurur ve acı için küçücük bir boşluk dahi kalmaz. Eğer hayatta acı çekmek istemiyorsan gerçekçi ol!
Bir insan kendini kaybettiğinde acıları bulur ve kendini bulduğunda acıları kaybeder. Tercih sizindir! Gerçek şu ki, zevk acının çiçeğidir. Bu ne kadar paradoksal gelse de, acı zevki besler ve çiçek açmasını sağlar.
Orijinal Yoga Sistemi teknikleriyle tüm acılarınızdan kalıcı bir şekilde kurtulmak mümkün. Bu teknikler sayesinde kendi özünüzü keşfedecek, fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal olarak acılarınızdan özgürleşeceksiniz.
Sevgilerimle…
Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:
Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526
Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü
*Kaynak: Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf, ‘’Acı Psikolojisi’’ kitabı
YORUMLAR